Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda ÖSYM, MEB sınav takvimi belli oldu. 65 yaş üstü ile 20 yaş altındaki vatandaşlara sokağa çıkma izinleri geldi. 31 şehirde sokağa çıkma yasağında 7 ildeki uygulama kaldırıldı. Berberler ve avmler 11 Mayıs tarihinde açılacak. Mayıs ayında başlayacak olan normalleşme takvimi ile birlikte Koronavirüs günlük vaka tablosuna göre bazı adımlar atılmaya başlayacak. Önemli bir açıklama ise ücretsiz maske dağıtımlarının yanı sıra maske satışları da serbest bırakılacak.

Türkiye Eczaneler Birliği TEB Başkanı Hakan Yeşilyurt vatandaşların maskeye erişilebilirliğinin arttırılması için eczanelerden maske satışlarının serbest bırakılmasını ve makul bir fiyat belirlenmesi gerektiği ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından normalleşme süreci çalışmaları tamamlandı.

Ücretsiz maskeye hayat eve sığar uygulamasından maske talep et butonu üzerinden talep edilebilecek. isteyenler uygulama üzerinden maske SMS kodunu alarak eczaneden maskeyi alabilecekler. PTT'den yapılan dağıtımlarda devam edecek. Merak konusu olan konu ise maske fiyatları ne olacak?

MASKE'DE MAKUL FİYAT BELİRLENECEK!

Bilindiği gibi üretim ve stokta herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen cerrahi maske fiyatlarında fırsatçılar tarafından fahiş fiyat artışlar yapılmıştı. Pandemi süreci öncesi bi adet cerrahi maske 20 ile 30 kuruş arasında satılmaktaydı. Yasak kararı öncesinde 2,5 Tl ile 3 Tl arasında satışı gerçekleştirildi. Yeni bir genelge ile satış fiyatlarının yine 20 ile 30 kuruş fiyatlarına dönüş yapması bekleniyor.