Yerel seçimler öncesi Türkiye' nin her yerinde çok sayıda anket şirketi tarafından anketler gerçekleştiriliyor. Sokaklarda, evlerde seçimlerle alakalı düşünceleri, kime veya hangi partilere oy verecekleri, hangi adaylara neden oy vermeyecekleri, ülke gündemi hakkında düşündükleri, ekonomiye yönelik söylemek istedikleri birşey olup olmadığı gibi sorular yöneltiliyor. Binlerce kişiye yöneltilen bu sorularla da elde edilen cevaplar ışığında; yerel seçimler öncesinde veri toplanmaya, vatandaşın nabzı dinlenmeye çalışılıyor.

4 ayrı anket şirketi tarafından elde edilen veriler Mart ayına damga vurdu

Mart ayına girmeden önce Şubat ayının son günlerinde yayımlanmış bir anketten elde edilen verilere yönelik sizlere bilgilendirme sağlamıştık. Bu bilgilendirmede, yerel seçimler için AK Parti adaylarının önde olduğuna, elde edilen veriler ışığında diğer adaylarla ve özellikle CHP adaylarıyla arasındaki çok yakın oy farklılıklarına değinmiştik. Yerel seçim anketleriyle alakalı olarak bu verilerin üzerinden yaklaşık olarak 2-3 gün geçti ve tam tersine dönmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Anket şirketlerinden ve büyük veri kaynaklarından açıklama

Büyük anket şirketleri, veri toplama merkezleri; Google, Reuters gibi kaynaklardan elde edilen araştırma verilerine göre CHP ve İYİ Parti adaylarının bazı bölgelerde arayı kapattığı ve geçtiği, hatta İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde ise önde olduğu bilgileri aktarılıyor. Google araştırma verileri, Reuters kaynakları tarafından aktarılan bilgilerin, CHP ve İYİ Parti adaylarının şuan itibariyle küçük farklarla da olsa önde oldukları yönünde paylaşımlar gerçekleştiriliyor.

31 MART YEREL SEÇİM GÜNDEMİNİ İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZ ARACILIĞIYLA ANLIK OLARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARDAN ÜCRETSİZ OLARAK UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ