Yaşamış olduğumuz dünyada her gün gözlerimizi açtığımızda güneşin doğudan doğduğunu ve batıdan ise battığını görmekteyiz. Fakat bilim insanlarının son zamanlarda yaptığı araştırmalar da bu sistemin değişebileceği belirtiliyor. Buna göre İslam inancında bilindiği üzere bir çok kaynakta ve hadiste geçtiği söylenene göre en önemli kıyamet alametinin güneşin batıdan doğacağı ve doğudan ise batacağı belirtilmektedir. İşte bilim insanlarının son yaptığı açıklama da bu kıyamet alametinin gerçeklebileceği belirtiliyoruz.

DÜNYA MANYETİĞİ KAYIYOR

Bilim adamlarınca yapılan duyurularda sıklıkla dünya manyetiğinin kaydığını ve bu durumun kutupların yer değiştirmesi olduğunu belirtti. Buna göre dünyanın manyetik kutbu giderek kaymaya devam ediyor ve kutuplar yer değiştirdiğinden dolayı güneşin batıdan doğarak, doğudan ise batabileceği belirtiliyor. Yapılan açıklama da 700 yıldır sistemin bozulmadığı ancak bozulmaya başladığı ve tarihi bilinmiyor ancak yakın bir zamanda böyle bir değişikliğin olabileceği belirtiliyor.

GÜNEŞ BATIDAN DOĞARSA DÜNYA İÇİN AZ BİR ZAMAN

Kıyamet alametlerinin en büyüklerinden bir tanesi bilindiği üzere güneşin batıdan doğması ve doğudan ise batmasıdır. Hadislerde yer alan bilgiye göre güneşin batıdan doğduğu görüldüğü günden sonra kıyamet için oldukça az bir zaman kaldığı ve herkesin kıyametin kopuşuna hazırlıklı olması gerektiği belirtilmektedir.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?