Ülkemizde 11 Mart tarihinden beri corona virüsü salgını devam etmekte olup bir çok yerde önemli güvenlik tedbirleri alınmış durumda olup geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan corona virüsüne karşı ekonomik tedbir paketini duyurdu. Buna göre Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı ile de Cumhurbaşkanının Cezaevlerinde ki kontenjan hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Görüşmeler devam etmekte olup mahkumlara af ya da ceza indirimi çıkabilir.

Corona Virüsünden Süreç Hızlanabilir

Daha önce yapılan bir çok açıklama da bilindiği üzere cezaevlerinde ki doluluk oranının ciddi seviyede arttığı bazı yerlerde içeride hiç yer kalmadığı belirtilmiş olup corona virüsü için alınacak tedbirler arasında mahkumlara af ve ceza indirimi konusu da olabilir. Ceza evlerinde bulunan odalarda gerekli olandan daha fazla kişi kaldığı ve buralara virüsün sıçraması durumunda büyük problemlerin yaşanabileceği düşüncesinden dolayı sürecin hızlı bir şekilde işlemesi bekleniyor.

Af ya da Ceza İndirimi

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de bir çok kez mahkumlara af ve ceza indirimi verilmesi konusu görüşüldü ancak net olarak bir karar çıkmadı. Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanının konu hakkında görüştüğü öğrenilirken corona virüsünden dolayı alınacak önlemlerden bir tanesinin mahkumlara af ya da mahkumlara ceza indirimi konusu olması bekleniyor. Önümüzdeki birkaç saat ya da birkaç gün içerisinde bu konu hakkında da resmi bir duyurunun gelmesi beklenmektedir.