Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda mahkum bulunmakta olup cezaevlerinde ki kontejnaların doluluk oranı her gün tartışılan konular arasında yer almakta olup bir süredir mahkumlara af, mahkumlara ceza indirimi verileceği konuşulmaktaydı. Buna göre konu hakkında resmi açıklama yapıldı ve suçlulara ceza indirimi verilmesi, af çıkarılmasının Türkiye Büyük Millet Meclisine TBMM'ye geleceği belirtilirken kimleri kapsayacağının ise değiştiği söylendi. Peki mahkumlara af çıktığında kimler yararlanabilecek, mahkumlara ceza indiriminden kimler yararlanamayacak?

Kapsamı Değişti

Mahkumlara af ya da ceza indirimi konusunda kapsam değişti buna göre;

  • Terör,
  • Kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet,
  • Adam öldürme
  • Uyuşturucu

Hemen yukarıda belirtilen suçlular hariç cezaevlerinde bulunmakta olan herkes mahkumlara af, mahkumlara ceza indirimi geldiğinde yararlanabilecektir. Peki mahkumlara af, mahkumlara ceza indirimi ne zaman gelecek?

Mahkumlara Af Ne Zaman

Çok uzun zamandır mahkumlara af, mahkumlara eza indirimi hususu görüşülmeye devam ediyor ancak resmiyete dökülmediğinden dolayı herkes ne zaman çıkacağını merak ediyor. Buna göre yapılan resmi açıklama da ilgili konunun bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine geleceği belirtildi. Ancak ilk oturumda mahkumlara af verilir mi, yoksa birkaç oturum ilgili konuda görüşmeler yapılır sonrasında uygun olması halinde af çıkması resmiyet mi kazanır bu konu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.