Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de haftalık olarak düzenli şekilde bir çok konuda görüşmeler yapılmakta ve katılan milletvekilleri arasında oylamalar yapılarak bir çok yasa onaylanmakta ya da reddedilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olarak nelerin yapılacağı, neler yapıldığına dair açıklamalar yapılmakta olup uzun süredir mahkumlara af konusu gündeme gelmeye devam ediyor ancak halen TBMM'nin gündemine bu konu gelmiş değildir. Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM bu konuyu ne zaman konuşacak?

17 - 21 Şubat Haftası Gündeme Gelir Mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin 17 Şubat ile 21 Şubat tarihleri arasında mahkumlara af konusu gündemine gelir mi? Yüz binlerce kişi meraklı bir şekilde bekleyişini sürdürüyor ancak henüz Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye bu konu hakkında bir görüşme gündeme gelmediği için bu haftada konunun konuşulması oldukça zor görülmektedir.

Af Herkesi Kapsayacak Mı?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafındna yapılan açıklama da mahkumlara af verimesi Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin elinde olduğunu belirterek mahkumlara affın herkesi kapsamayacağı belirlenen suçları ve yine belirlenen suçlar doğrultusunda kadın, hamile kadınları kapsayacağını belirtmişti. Ancak görüşmeler yapılıp, konu yasalaştıktan sonra kimleri kapasyacağını, kimlerin aftan yararlanacağı resmi olarak açıklamış olacaktır. İlgili duyuru geldiğinde sizleri konu hakkında İşin Olsa ekibi olarak bilgilendireceğiz henüz bir gelişme olmadığından dolayı resmi yanıtlar verilememektedir.