İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bilindiği üzere açık personel ihtiyaçlarını açıktan atama yöntemi ile ya da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA okulu aracılığı ile kapatmakta olup bu sene de çok sayıda astsubay ile subay alımı ilanı yayımlandı. Lise mezunu subay ile astsubay alımına başvuru yapan adaylar için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA çok önemli bir duyuru yaptı.

MSÜ ile Karıştırmayın!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından yapılan açıklama da adayların astsubay ya da subay olabilmesi için taban puan olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS puanına bakılacağını duyurdu. Yani adayların Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA'yı MSÜ ile karıştırmaması gerektiğini ve kesinlikle YKS'ye girmeleri gerektiği sunuldu. MSÜ'de bilindiği üzere okul kendi sınavını yapmaktadır fakat Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA taban puan olarak YKS'yi almaktadır.

YKS Başvuruları Bitiyor!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından yapılan açıklama da subay ya da astsubay olmak isteyen adayların okula girmesi için taban puana sahip olması gerektiği taban puanın ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS ile belirleneceği YKS'nin son başvuru tarihinin ise 3 Mart 2020 itibari ile sona ereceği söylendi. Adayların 3 Mart tarihine kadar kesinlikle YKS başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Aksi halde adaylar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA'ya giremeyecektir.