Tüm dünyanın gözü corona virüsündeyken aralıklarla yeni virüs ve salgın haberlerinin çıkması herkesi korkutmaya devam ederken şimdi dünya daha etkili ve ölümcül bir tehlike ile karşı karşıya kalmış durumdadır. Buna göre Nijerya'dan yapılan son dakika duyurusunda ülkede lassa salgınının meydana geldiği ve insandan insana bulaşarak her geçen gün vaka sayılarınına rttığı şimdiye kadar ise 176 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Buna göre Nijerya konuyu araştırmaya devam ediyor ancak henüz resmi bir bilgi bulunabilmiş değil.

YÜZDE 20 ÖLÜMCÜL

Nijerya'dan gelen son dakika verilerine bakıldığında hastalığın 900'den fazla kişiye bulaştığı belirtilirken toplam 176 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi. Buna göre corona virüsünde ölüm oranları yüzde 3 ile yüzde 5 aralığında olduğu belirtilirken Nijerya'dan çıkan lassa salgının da yüzde 20 ölüm oranlarının olduğu belirtildi. Özellikle ülkenin maddi gücünün fazla olmaması sebebi ile vakalara fazla müdahaleler edilememekte olup virüs ölüm sayısı da artmaktadır.

NASIL BULAŞIYOR?

Nijerya'da şimdiye kadar 176 kişinin hayatını kaybettiği bu virüs lassa salgını olarak belirtilirken virüsün fare dışkısına temas ile geçtiği ve virüsü kapan kişinin çevresindeki insanlara da bulaştırabildiği belirtildi. Yani lassa virüsüne kapılan bir kişi farklı kişilere de temas ya da solunum yolu ile bulaştırabilmekte ve virüsü farklı noktalara taşımaktadır.