2018-2019 yılı KYK kayıtları 3 Eylül 2018'de başlayacak. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK kayıtlarının üniversite kayıtları ile aynı gün olacağını açıkladı. Bakan öğrenciler için şuanda 7/24 mesai yapılıyor. Herhangi bir aksama olmaması için arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Bakan ayrıca toplam yurt kapasitesinin 670 bin olduğunu söyledi. Bunun dışında 200 bin kapasiteli bir projenin devam ettiğini ve en kısada sürede oraya da öğrencilerin aktarılacağını söyledi.

3 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

3 Eylül'de öğrenciler için önemli günler başlıyor. Hem üniversite kayıtları hem de KYK kayıtları aynı gün start alacak. Müracaatların yapılmasının ardından 1 haftalık değerlendirme süreci başlayacak ve 1 hafta sonunda KYK kazananlar açıklanacak. Öncelik belgesi olanlar, şehit ve gazi çocukları, yüzde 40 ve üzerinde engelli olan öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme kurumlarına öğrenim görmüş öğrenciler, Milli olmuş amatör sporcular öncelikli olacak.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

KYK 2017 ücretleri aylık 168 TL olarak açıklandı. Standart ve yüksek donanımlı yurtların aylık ücreti ise 180-225 TL arasında değişiyor. Bu yılda yurtlara yüzde 10 civarında bir zam yapılması bekleniyor.