Yükseköğrenimleri boyunda Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu, KYK kredisi kullanan öğrenciler için mezun olduklarında borç yükü ile birlikte iş arayışında bulunuyor.

Gençlerin kredi borçlarının olması gelecek planlarını önemli ölçüde etkiliyor. Kredi Yurtlar Kurumu geri ödemeli borçlarını ödemek durumunda olan adaylar, kredi borçları için yapılandırmalardan faydalanabiliyor. ödemedikleri zamanlarda ise faizle karşı karşıya kalan adaylar kyk borçlarının silinmesini istiyor.

3600 EK GÖSTERGE, KYK BORÇ SİLİNMESİ, YARGI REFORMU;

GSB, Kyk kredi borçlarının silinmesi için kritik günler yaşanıyor. TBMM'nin kapanmadan önce önemli görüşmelerden bir tanesi de 11. kalkınma planı görüşmeleri tamamlandı. TBMM gündemine gelmesi beklenen başlıklardan bazıları da; Kyk kredi borçlarının silinmesi, 3600 ek gösterge düzenlemesi Yargı reformu düzenlemesi 2.5 aylık aradan sonra gündeme gelmesi bekleniyor.

TBMM'DE KANUN TEKLİFİ SUNULDU;

KYK borç faizlerinin silinmesi için TBMM'de bir kanun teklifi sunuldu. Buna göre Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin detayları belli oldu. Ağıralioğlu Mecliste bir basın toplantısı düzenledi. Buna göre açıklamalarda gençlerin borçları ödeyecek gücü kalmadığını, borçların silinmesi için taleplerin bulunduğunu, KYK borç yapılandırması ile de ödeyecek güçlerinin bulunmadığı aktarıldı. Diğer bir kanun teklifi ise İzmir Milletvekili Murat Çepni tarafından verildi. Plan ve Bütçe komisyonuna sunulan 18 Temmuz tarihili kanun teklifinde 351 sayılı Yüksek öğrenim ve kredi yurtlar kurumu kanunda değişiklik yapılmasını için teklif sunuldu.

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un sunduğu kanun teklifinde ise gençlerin iş bulmakta zorlandığını kredi borçlarının silinmesi ile bir nebze rahatlamalarının sağlanması gerektiği ifade edildi.