Binlerce üniversite öğrencisi ve adayının merakla beklediği haberlerden biri de KYK tarafından her yıl açılan burs ve yurt başvuruları olmakla birlikte farklı şehirde üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin yararlandığı programın başvuruları geçtiğimiz haftalarda alınmıştı. Başvuruda bulunan öğrenciler ise merakla sonuçların açıklanacağı günü beklemekte olup ilgili açıklanma tarihi ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvurular Geçtiğimiz Haftalarda Yapılmıştı

Üniversitelerin 2019-2020 eğitim yılına güz döneminde başlaması bekleniyor. Bu noktada KYK tarafından açıklanacak olan burs başvurularının ise dönem açıldıktan kısa bir süre sonra açıklanması gündemde. Geçtiğimiz 2018 yılında ilgili eğitim yılına ait burs başvuruları Ekim ayında adayların erişimine açılmış olmakla birlikte bu yıl da yine Ekim haftasının ikinci haftasında burs ve kredi başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleşmişti.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Sonuçların açıklanması merakla beklenirken genel itibari ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ve kredi başvurularının açıklanma tarihinin 2017 ve 2018 yıllarında kasım ayının ikinci haftasında gerçekleştiği görülmektedir. Aynı şekilde bir yol izlenirse sonuçların kasım ayının ikinci haftası içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ne Kadar Burs/Kredi Ödenecek?

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrencilere 2019 yılında 470 TL ödenirken bu tutar 500 TL'ye, Yüksek lisans öğrencilerine 2018 yılında 940 TL ödenirken 1000 TL'ye, Doktora öğrencilerine ise 2018 yılında 1.410 TL ödenirken bu tutar 1500 TL'ye yükselmişti.

Ne Zaman Yatırılacak?

Geçtiğimiz senelerde KYK tarafında kasım ayının ikinci haftasında açıklanan başvuru sonuçları sonrasında hem ekim hem de kasım ayının tutarları kasım ayı sonunda toplu bir şekilde öğrencilerin hesaplarına yatırılmıştı. Bu yıl da aynı şekilde bir uygulama yapılması muhtemel.