KYK borçlarının silinmesi ile ilgili konu meclis görüşmelerinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’ye "Teklif ile, öğrenim ve katkı kredisi borcu muaccel olan kişilerin, bu borçlarının, gecikme faizi işletilmeksizin işe başladıkları tarihten üç yıl sonrasına ertelenmesi ve yeniden işsiz kalmaları halinde bu borçların tekrar aynı şekilde ertelenmesi amaçlanmaktadır.” Şeklinde bir teklif sunmuş olup borçların adayların işe girene kadar ertelenmesini talep etmişti. Ayrıca İyi Parti tarafından da KYK Borçlarına yönelik haciz uygulaması sonucunda mağdur olanlara yönelik önerisi ise gerçekleştirilen meclis toplantısı sonucunda reddedildi.

CHP ve İyi Parti Sonucu Eleştirdi

Fethi Gürer tarafında yapılan açıklamada “Üniversiteden mezun olmuş KYK'ya borcu olanlar asgari ücretle zor iş bulmaktadır. En az 3 yıl kredi borçları ötelenmeli ve borç faizleri silinmelidir. Bu konudaki Kanun Teklifim beklemektedir. Bugün Milli Eğitim Bakanı Meclisteymiş, ama burada değil. Keşke ucube anayasa değişikliğini yapmasaydınız, bir odaya bakanı oturtmak yerine Meclis Genel Kurulunda olsaydı da sorunları yüzüne bakarak dile getirseydik” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti tarafından yapılan açıklamada da “Biz, İYİ PARTİ olarak mağduriyet yaşayan her kesimin sorunlarını Meclis çatısı altında dile getirmeye devam edeceğiz. Hükümeti bu konuda da gençlerin haklı sesine kulak vermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

KYK Borçları Yeniden Meclise Geldi

KYK borçlarının silinmesi ya da faizlerinin af kapsamına alınması ile ilgili olarak HDP'li Muazzez Orhan'ın KYK Borçları ile ilgili hazırladığı kanun teklifi Plan ve bütçe komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre tasarının komisyonda kabul edilmesi halinde öğrencilere verilen kredilerden faiz alınmaması, geri ödemenin ana paradan yapılması ve ödemelerin mezuniyetten iki yıl sonra başlaması mümkün olacak.