Devlet tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere sunulan yurt ve burs olanakları Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK aracılığı ile sağlanmakta olup bu kapsamda yılın belirli zamanlarında öğrencilerden yurt başvurularını toplayan KYK’nın 2019 ve 2020 öğretim yılına dair burs ve öğrenim kredisi başvurularını 16 Ekim Salı günü resmi internet sitesinde açtı. Bu kapsamda birçok üniversite adayının merakla beklediği başvuru detaylarına ilişkin açıklamalar şu şekilde.

Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı

KYK tarafından 16 Ekim 2019 Salı günü başvuruya açılan 2019–2020 Öğretim Yılı Üniversite Öğrencileri Burs/Öğrenim Kredisi Başvuruları, KYK’nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Buna göre birçok üniversite öğrencisi ilgili burs ve öğrenim kredisi başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Başvuru Nasıl Yapılacak ?

İlgili burs ve kredi başvuruları e-devlet üzerinden KYK 2019/2020 ÖĞRETİM YILI BURS / KREDİ BAŞVURU SAYFASI altında gerçekleştirilecektir. Buna göre adaylar https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu linki üzerinden e-devlet şifrelerini ve T.C. kimlik numaralarını girerek başvuruda bulunabileceklerdir. Adayların başvuru yaparken dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunmakta olup bu hususlar yine başvuru sayfasında yer almaktadır.

Başvuru Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs / kredi almanızı engeller.Bekâr öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net geliri tam ve doğru olarak yazmalıdır.Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler https://sonuc.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.Bir öğrenci aynı anda hem burs hem kredi alamaz.

Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrencilere (öncelikleri olsa dahi) ödeme yapılmaz.