Temmuz ayının ilk gününde binlerce vatandaş yaklaşan Kurban Bayramı’nı merakla beklemekte olup özellikle bu kapsamda korona virüs önlemleri ile geçecek ikinci bayram olacak. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan sonra ise vatandaşların merak ettikleri konular arasında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı oldu. Özellikle milyonlarca vatandaş kurban ibadetini yerine getirmek için sokaklara çıkacak olup kalabalıkların kurban kesim yerlerinde oluşması gibi sonuçlar bekleniyor. Konu ile ilgili olarak ise Fahrettin Koca’dan gelen açıklama gelmiş olmakla birlikte merak edilen detayların tümü haberin devamında yer almaktadır.

Fahrettin Koca’nın Açıklaması

Kurban Bayramı sebebi ile kurban ibadetini yerine getirmek isteyen milyonlarca kişinin kurban kesim yerlerine gitmesi beraberinde kalabalığı da getirecek olması gibi konular sebebi ile birçok vatandaş sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir merak içerisinde bulunuyor. Fahrettin Koca tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise:

“Kurban Bayramı'nda kısıtlılık olmayacak kanaatindeyim. Zaten kararı verecek olanda Bakanlar Kurulu ve Sayın Cumhurbaşkanıdır”ifadelerine yer verdi. Buna göre Bilim Kurulu tavsiyeleri, vaka sayısı ve daha birçok faktör göz önüne alınarak konu ile ilgili Cumhurbaşkanı tarafından kararın açıklanması bekleniyor.

Şu An Bir Kısıtlama Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının olacağına dair herhangi bir açıklamaya yer verilmediği, şu an bir yasak durumunun olmadığı ifade edildi. Fakat konu ile ilgili son kararın Cumhurbaşkanı tarafından verileceğinin de altını çizdi. 2020 Kurban Bayramının birinci günü ise 31 Temmuz.