Sağlık Bakanlığı Başkanlığında Bilim Kurulu toplantısından kurban bayramı sokağa çıkma yasağı olacak mı bu konuda görüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Başkan Erdoğan, İstanbul’dan son dakika açıklaması yaptı ve kısıtlamanın olup olmayacağını açıkladı. Ramazan bayramında 81 il genelinde kısıtlama uygunlandı ve Büyükşehirlerde şehirler arası kısıtlama uygulanmıştı. Bayramın ilk günü operatörler yoğun konuşma trafinden dolayı arama ve mesaj göndermede bazı aksaklıklara yol açmıştı.

GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR DURUM YOK!

Cuma namazı sonrası yapılan açıklamalarda "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor." dedi. Bilim Kurulunda görüşüleceğini ifade etti. "Değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu tarafından yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özelliklede birbirini ziyaretteki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok." denildi.

REHBER YAYIMLANACAK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında kısıtlama ile ilgili bir gündem olmadığını ifade ederek, bayrama ilişkin bir rehber yayımlanacağını ifade etti. Önümüzdeki günlerde yapılacak Bilim Kurulunda bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Fakat Başkan Erdoğan, açıklaması ile herhangi bir kısıtlama söz konusu olmayacağını ifade etti. Bu konuda son açıklama ile netliğe kazanmış oldu. gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN