Kurban bayramında 3 ilde bayramlaşma ve toplu etkinlik yapmak yasaklandı!

Kurban bayramına sayılı günler kala bazı illerden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 2 ilde bayramlaşma yasağı açıklanmıştı. Ardından gelen açıklamaları da işin olsa okuyucularına paylaşmıştık. Bugün Karaman İl umumi Hıfzıssıhha kurulu kararı açıklandı. Karar kapsamında Kurban bayramında önemli kararlar alındı. Buna göre Karaman'da bayramda  toplu bayramlaşma ve yemek organizasyonları yasaklandı.

Karaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ilk olarak 11 Mart tarihinden itibaren Türkiye genelinde görülen görülen koronavirüse yönelik olarak bazı tedbirler açıklandı. Açıklamada kalabalık oluşturabilecek yerlerde kurban satış alanlarında ve kesim yerlerinde halk sağlığını tehdite neden olabilecek tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Açıklanan kararlardan bir tanesi şu şekilde; Toplu yemek ve bayramlaşma etkinlikleri yapılmayacak. Bayram öncesinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları birinci ve ikinci İstasyon Caddesi Atatürk Caddesi İsmetpaşa Caddesi ile perşembe günü Karaman Belediyesi tarafından kurulacak pazarlarda maske, sosyal mesafe kurallarından alması sağlanacak.

Kurban kesim yerlerinde atıkların çevreye kirliliğinin neden olmayacak. Tedbirler alınacak kurban kesimleri için randevu sistemi oluşturulacak. randevu sisteminde üç gün sürecek. Kurban bayramına eşit olarak randevu verilecek. Kesim yerlerine gelecek vatandaşların sayısının az olması sağlamak amacıyla hisse sahipleri dışında kesim yerlerini gitmemesi konusunda tedbirler alınacak.

BAYRAMLAŞMA YASAĞI AÇIKLANAN DİĞER İLLER;

Hangi illerde bayramlaşma yasağı açıklandı. Karabük valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada koronavirüs nedeniyle bayramlaşma toplu etkinlikler yasaklandı. Diğer bir açıklama ise Bartın Valiliği'nden geldi. İl genelinde yapılacak toplu etkinliklere yönelik olarak bazı tedbirlerin alınacağı açıklandı.