PTT daha öne açıkladığı toplamda 55 bin kişilik alımdan ilk ilanda 5 bin alım ilanı bekleniyor.

PTT Yönetim Kurulu başkanı ve Genel Müdür Kenan Bozgeyik personel kadroları ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda PTT'nin 55 Bin personel alımı yapacağını belirterek bu alımların peyder pey şekilde ilan edileceğini vurgulamıştı. Adaylar 2018 yılında yapılan KPSS şartı olmadan alımlarda başvurular sonucu yeni ilanların açıklanmasını beklemekte. 5 bin Ptt alımında kadro dağılımı nasıl olacak? Başvuru şartları neler olacak? İlan ne zaman açıklanacak? Tüm bu sorulara cevap aranırken işin olsa ekibi olarak daha önceki alımlardan yola çıkarak muhtemel kadro dağılımlarını aktarmak istiyoruz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Posta ve Telgraf teşkilatı Anonim Şirketi 2018/1 personel alımlarında idari sözleşmeli olarak yaş şartında 18 yaşını tamamlamış 35 yalından gün almamış adaylar arasından alım yaptı. Adres kayıt sisteminde Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı kadroları için mernis adresine göre adresin bulunduğu illerde başvuru alındı. Genel Müdürlük kadrolarında uzman yardımcısı pozisyonunda alımlar yapıldı. 3 grup alımlarda üçüncü grupta Mühendis ve tekniker alımları bulunuyor.

KADRO DAĞILIMI

2018 yılında yapılan alımlarda kazanan adayların belli olmasının ardından yeni bir ilan açıklanması bekliyor. Bu ilanın ne zaman açıklanacağı şuan henüz belli değil. Toplamda 55 Bin kişilik alımdan ilk grupta 5 bin personel alım ilanı açıklanacak. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirisiniz.

Yayımlanacak personel alımı ilanlardan anında haberdar olmak için sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA