Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı 3 bin 890 sözleşmeli personel alım ilanına müracaatlar 2 Mart 2017 - 9 Mart 2017 tarihleri arasında alındı ve bu süreç içerisinde adaylar müracaatlarını yaptı.

Müracaatların sona ermesi ile atama sonuçlarının açıklanması bekleniyordu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan duyuru da KPSS 2017-3 yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Yine atama sonuçlarının duyurulması ile branşlara, kadrolara göre en düşük ve en yüksek atama puanları da belirlendi.

LİSANS DÜZEYİ

ÖSYM lisans düzeyi için kadrolar göre KPSS puanlarını duyurdu. Buna göre en düşük atama puanı 52,41 ile perfüzyonist kadrosu iken en yüksek atama puanı 94.15 olarak belirtildi.

ÖNLİSANS DÜZEYİ

Önlisans düzeyi kadrolar için yayımlanan en düşük ve en yüksek KPSS atama puanları incelendiğinde en düşük atama puanı 80,10 iken en yüksek atama puanı 89,28 olarak belirlendi. Önlisans için sadece sağlık teknikeri kadrosu için alım yapılmıştı.

LİSE DÜZEYİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yayımlanan lise düzeyine özel kadrolar için KPSS en düşük ve en yüksek atama puanlarına bakıldığında en düşük atama 68,43 ile ebe kadrosuna yapılırken en yüksek atama puanının ise 98.22 olduğu görülmektedir.

Lisans Düzeyi KPSS Atama Puanları
Önlisans Düzeyi KPSS Atama Puanları
Lise Düzeyi KPSS Atama Puanları