Şimdiye Kadar Hiç Korona vakasının Görülmediği İlçeler!

Ülkemizde ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde Kovıd-19 virüsü görüldü. Çin’in Vuhan kentinden hızla dünyaya yayılan virüsün ülkemize gelişinin geciktirilerek büyük bir avantaj sağlandı. Bunda Vaka artışı görülen ülkelerle uçuşların kısıtlaması ve İran Çin gibi ülkeler ile olan sınırlamalar etkili oldu. 11 Mart tarihinden itibaren vaka en çok görülen illerin başında İstanbul geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca İstanbul bizim Wuhanımızdı demiş ve bu ilde filyasyon ekibi ile vakaların kontrol altına alındığını ifade etmişti.

TURİSTİK İLÇEDE HİÇ VAKA GÖRÜLMEDİ;

Bartın ili Amasra ilçe merkezinde 11 Mart tarihinden bu yana hiç vaka yaşanmadı. Bunda etkili olan adım ise kente giriş ve çıkışların kapatılması oldu. Amasra’nın nüfusu 6 bin 600 civarında küçük kentin yazın turist akınına neden olan bir doğa güzelliği mevcut: Yerli turistlerin gözde ilçesi Amasraya koronavirüs nedeniyle bu yaz turist gelemeyecek.

Bir güzel haber ise Bartın iline bağlı Kurucaşile’den geldi. 11 Marttan bu yana vaka görülmeyen ilçede Amasra gibi giriş ve çıkışların kapatıldığı ifade edildi. Dışarıdan enfekte hastanın gelmemesi ilçedeki vakanın olmamasını sağladı.