Sağlık Bakanlığından Koronavirüs'Ün günlük olarak yapılan testler sonucunda pozitif vakaların, tedavi sonrasında iyileşen hastalar, entübe olan, yoğun bakımda bulunan ve vefat eden hastalık günlük olarak istatiski verileri paylaşılıyor. Geçtğimiz günde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye genelinde en çok vakanın görüldüğü şehirleri açıkladı.

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya gibi iller bu illerden bazıları oldu. Vaka sayıları yanı sıra koronavirüs hastalarının yaşamarını yitirmesinde ise İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Ankara üst sıralarda yer alıyor. Hayatını kaybeden hastaların yaş ortalamasının yüzde 79,5'inde 60 yaşın üstünde bulunduğu paylaşıldı. Diğer yandan vefat edenlerin daha çok yüksek tansiyon hastaları olduğu yoğun bakımda olan hastalarında yüzde 75'i 60 yaş üstü olduğu ifade edildi. 

VAKA SAYISI EN AZ OLAN İLLER;

Covıd-19 virüsünün en az görüldüğü iller sıralarında vaka sayısı ile Burdur oldu. Diğer illerde ise Niğde, Şırnak, Aksaray, Hakkari illeri de 10'un altıda hasta bulanan iller arsaında bulunuyor. Bu rakamlar 1 Nisan tarihi itibari ile açıklanan rakamlardan oluşuyor.

100'ün ÜSTÜNDE VAKA OLAN İLLER;

Samsun, Sakarya istanbul, Isparta, İzmir, Adana, Ankara, Kocaeil, Zonguldak, Tekirdağ, Kayseri, Çanakkale, Kastamonu, Bursa illerinde yapılan testler de vaka sayıları yüz üzerinde bulunuyor. 2 Nisan 2020 tarihinde açıklanan verilere göre 18 bin 757 test yapıldı. 2  bin 456 vaka tespit edilirken, 79 kişi vefat etti. Toplam vefat eden sayısı ise 356 oldu. Toplam vaka sayısı ise 125,556 olarak açıklandı.