Koronavirüs vaka sayısının hızla artığı illerden bir tanesi olan İstanbul'da vaka sayısı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pik yapan illeri MYK toplantısında yaptığı sunumlarla aktardı. İstanbul ilini takip eden iller sıralamasında Kocaeli, İzmir ve Bursa geliyor.

İSTANBUL BİZİM WUHANIMIZDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul bizim için Wuhan'ımızdı ama atlattık. üçer uzmandan oluşan ekiple bin 300 araçla İstanbul’da bulaşan zincirini tespit etmek için filyasyon ekibi kurduklarını ifade eden Bakan Koca İstanbul ilinde salgının kontrol altına alınmasında erken tanı konularak süreç yönetilebilir seviyeye gelmesini sağladı dedi.

TUNCELİ İLİ KORONO'DAN ARINDI;

Diğer bir sevindirici haber ise Tunceli'den geldi. Tunceli Valili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tunceli’de tespit edilen 8 pozitif vakanın daha önce 7'sinin taburcu olduğunu, dün 1 kişi daha taburcu olmasının ardından Tunceli’de pozitif vaka olmadığı müjdesi verilmişti.

Yeni güncelleme: Bugün Valilik resmi internet sitesinden yapılan açıklama yeni bir pozitif vakanın ortaya çıktığını ifade etti. Rehavete kapılmaması gerektiği alınan kararlara titizlikle uyalımçağrısı yapıldı.