İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve 82 il geneline gönderilen Genelgeye göre Koronavirüs'ün bulaş riskinin kırılmasına yönelik bazı tedbirlerin alınmasına devam ediyor. Bu kapsamda sosyal mesafenin az olduğu berberleri güzellik salonları ve güzellik merkezlerinin geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

BERBERLER SAAT KAÇTA KAPANACAK?

21 Mart 2020 cumartesi günü saat 18:00'dan itibaren tüm berber, kuaför, güzellik merkezi faaliyetlerini durduracak. İllerde Valiler, İlçelerde Kaymakamlıklar il ve ilçe belediyeler ile işbirliği içerisinde gerekli tedbirlerin alınması konusunda karar alındı.

PİKNİK YAPILMAYACAK;

Tarım ve Orman Bakanlığından açıklanan diğer karar göre mangal ve piknik alanlarında piknik yapılmasının yasaklandığı ifade edildi. Bilindiği gibi İstanbullular havaların ısınması ile kendilerini parklara attı. Belgrat ormanlarında araba yoğunluğu ve piknik yapanların sayısının hızla arttığı sosyal mesafenin bu alanlarda gerçekleşemediği görülmüştü.

ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ.

Diğer bir gelişmeye göre perakende satış mağazalarından BİM, Şok ve A101 Migros, Carrefoursa gibi mağazaların çalışma saatlerinin değişip değişmeyeceği merak ediliyordu. Bu konuda Migros bir açıklama yaptı. Çalışma saatlerini 12.00 - 20.00 olarak güncelledi. Diğer perakende satış mağazalarından herhangi bir açıklama gelmedi.