o İlde Koronavirüs vakaları neden arttı belli oldu! 262 kişi yerinde bulunamadı! Her Yerde Aranıyor!

Türkiye genelinde koronavirüs vakaları sayıların en çok arttığı iller açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazeteci Ahmet Hakan'a verdiği demeçte vakaların en çok arttığı illeri sıraladı. Bu iller arasında en fazla Ankara, Batman, Van, Ağrı, Erzurum, Urfa ,Diyarbakır, Mardin, Kayseri, Konya illeri bulunuyor.

İstanbul ili vaka artışı sıralamasında yer almadı. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüsün ilk çıktığı Mart ayındaki açıklamasında "Bizim bu Vuhanımızdı!" dediği İstanbul ilinde vakaların artmamasının en önemli başarısı filyasyon ekiplerinin çalışmalarına bağlandı. Türkiye genelinde filyasyon ekipleri başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Vakaların bulunduğu yerlerde temas çevresini Karantina altına alarak işlem başlatıyor.

262 KİŞİ HERYERDE ARANIYOR! 1 KİŞİ ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YAPACAK İKEN YAKALANDI!

Samsun ilinde  binlerce kişi Korona şüphesi ile evlerinde Karantina altına alındı. Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç izole altında bulunması gereken 262 kişinin evde olmadığını açıkladı. Bu kişiler için idari işlemler başlatıldı. Samsun ilinde son 1 aya yakın süredir 2290 hanede Karantina altında bulunan kişilere ziyarette bulunuldu.  Bir kişi Şehirler arası otobüste yolculuğa çıkmak üzereyken yakalandı. Evdeki denetimler de ise maske kuralına uymayanlar ile ilgili 182 kişiye ceza kesildi. Mobil mobil ekipler günlük olarak denetimlerini rutin bir şekilde devam ettiriyor. Apartman içerisinde de maske kurallara uymamak cezaya neden oluyor.

NE KADAR CEZA VERİLİYOR?  Karantina altına olması gereken kişilerin pozitif vakalar ya da temaslı vatandaşlar izole altında olması gereken yerde bulunmaması halinde 3150 TL idari para cezası veriliyor.

İŞİN OLSA