Tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam eden corona virüsü için Türkiye adeta alarm verdi. Yurt dışı seferlerinin bir çoğu durduruldu. Yurt dışından gelen kişilerin tetkitleri havalimanlarında yapılmaya devam ederken dün yapılan son dakika açıklamasında umreden gelen bir yolcuda corona virüsü testinin olumlu çıktığı belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından hemen Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Jet hızı ile umreden gelen tüm yolcular havalimanlarında bekletilmeye başlandı ve hiçbir yere alınmadılar. Umreden gelen yolcuların tamamı Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüslere bindirilere Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'a bağlı yurtlara götürüldü. Sayının 10 bin 330 olduğu belirtiliyor.

Yurtlara Yerleştirildiler

Umreden gelen bir yolcudan corona virüsünün olduğunun tespit edilmesi üzerine diğer umreden gelen kişilerde de corona virüsü olabileceği endişesinden dolayı tüm yolcular karantinaya alındı ve hiçbirisi havalimanlarından dışarıya çıkarılmadı. Havalimanlarına gelen belediyelere ait otobüslere bindirilen 10 bin 330 kişi Ankara ve Konya'da bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'a ait yurtlara yerleştirildi ve burada karantina altına alındılar

2 Hafta Yurttan Çıkış Yasak

Karantinaya alınan kişiler bilindiği üzere 14 gün kimseyle temas etmemesi gerekmektedir. Umreden gelen bir kişide corona virüsü tespit edildiği için diğer kişilerde de virüs olabileceği endişesinden dolayı bu kişiler yurtlarda iki hafta boyunca barındırılacak ve testlerden olumlu geçenler 14 günlük süreç sonrasında corona virüsü tespit edilmezse yurttan çıkış yapabilecek. Fakat virüs araştırması olumlu çıkan kişilerin hastanaye sevk ve tedavi işlemlerinin başlaması beklemektedir. Umreden gelen 10 bin 330 kişi yurtlarda gözetim altında tutulmaya başlandı.