Tüm dünya ülkeleri tarafından dikkatle takip edilmekte olan korona virüsü gün geçtikçe yayılmaya ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet vermeye devam ediyor. Buna göre korona virüsü Çin Wuhan'dan çıktı ve Türkiye'de dahil olmak üzere 150'ye yakın ülkede görüldü. Şu ana kadar 5 bine yakın kişi hayatını kaybederken dünya geneli 200 bine yakın kişi korona virüsüne kapıldı. Komşu ülke olarak bilinen Yunanistan'da ilk ölüm gerçekleşti. Peki detayları nedir?

Müdahaleler Kurtaramadı

Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan remsi açıklama da tüm müdahalelere rağmen korona virüsüne kapılan bir vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Buna göre kişinin durumu, yaşı, kalıtsal hastalığının olup olmadığı, kaç gün boyunca hastanede kaldığına dair net bir duyuru yapılmazken Yunanistan'da ilk kez bir kişinin korona virüsü sebebi ile hayatını kaybettiği belirtildi.

5 Bine Yakın Kişi Hayatını Kaybetti

Tüm dünya genelinde 5 bine yakın kişinin korona virüsü sebebi ile hayatını kaybettiği vurgulandı. Şu anda 200 bine yakın kişi bu hastalığa kapılmış olup bir çoğu hastanelerde gözlem altına tutulmaya devam ediyor. Türkiye'de henüz acı bir haber gelmezken belli olmayan bir şehirde bir kişinin korona virüsüne kapıldığı açıklaması geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.