Kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile istihdam etmekte olan taşeron işçiler 2 Nisan 2018 tarihinde çıkarılan yasa ile kadrolarını aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan resmi duyuruda toplam 900 bin işçiye devlet güvencesinin verildiği söylenmişti.

Buna göre taşeron yasası KİT işçilerini kapsamamıştı. Yani KİT taşeron işçilerine kadro verilmemişti. Peki KİT'lere kadro ne zaman verilecek, KİT işçilerine devlet güvencesi aramaları devam ederken İşin Olsa ekibi olarak bizlerde yaptığımız haber ile sıklıkla konuyu gündeme taşımaya çalıştık. Sonunda müjdeli haber geldi. Peki detaylar nedir?

MALİYE BAKANLIĞI ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

KİT işçilerine kadro verilecek mi hakkında Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay çok önemli bir açıklama yaptı ve resmi duyurusunda Maliye Bakanlığının KİT'lere devlet güvencesi verilmesi için çalışma yürüttüğü ve Hazine Müsteşarlığının onayı doğrultusunda bir iki güne olumlu açıklamanın yapılacağını söyledi.

Buna göre kamu kurumlarından resmi olarak KİT işçilerine kadronun hangi tarihte verileceğine dair bir açıklama yok. Fakat Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan duyuruda KİT'lere kadro verilmesi için görüşmelerin yapıldığı ve birkaç gün içerisinde olumlu açıklamanın kamuoyuna duyurulmasının beklendiğini vurguladı. İşin Olsa ekibi olarak KİT işçilerine kadro hakkında açıklamanın yapılması ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.