2018 yılında taşerondan kadroya geçiş yapan yaklaşık 900 bin işçinin ardından yaklaşık 50 bin KİT işçisi 2019 yılında sürekli işçi kadrosunda geçiş yapma umuduyla geçirdi. Buna rağmen henüz bir adım atılmaması KİT işçilerini üzdü. Kamu İktisadi Teşebbüslerinde hizmet alım sözleşmesi ile çalışan işçiler, kamu kurumu kadrolarında sürekli işçi statüsünde görev yapmaları için KİT'ler açılacak kadrolar dahilinde geçiş yapabilecekler. 2020 yılı yatırım ve finansman kararnamesinde önemli detaylar belirlendi. İşte kadro için açıklanan o madde;

KİT İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK;

KİT'lerde hizmet alım sözleşmesi kapsamında istihdam edilen işçilerin Kamu Kurumu kadrosunda sürekli işçi olarak görev yapmaları için 2020 yatırım ve finansman kararnamesinde 8. madde eklendi. 2019 yılı yatırım ve finansman kararnamesinde bu madde bulunmuyordu. Buna göre başvurularda istenilecek şartlar ise şu şekilde olacak;

BAŞVURU ŞARTLARI;

1- KİT'ler ve bağlı ortaklarında 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile 2 yıl boyunca kesintisiz olarak çalışmış olmak gerekli olacak. Bu kesintilerde, doğum, askerlik, yıllık izin ve 30 günü geçmeyen kesintiler hariç tutulacak.

2-Başvuru yapacak adayların tespiti için başvuru şartları 375 sayılı KHK'nın 23. maddesi esas alınacak.

3-Yönetim Kurulu tarafından yazılı ve sözlü sınav veya uygulama sınavı gerçekleştirilecek. Yönetim kurulu sınavda gerekli olan esasları tespit etmekte yetkili olacak.

Resmi gazetede açıklanan kararın ardından sürekli işçi kadrosuna geçişler ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Buna göre yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim