Güneş sisteminde bulunan tüm gök cisimleri sürekli olarak hareket etmektedir. Hareketleri sırasında bazı kötü olaylarında bir birinde getirebildiği gibi yine insanlarda merak uyandıran doğa olaylarının da yaşanmasına yardımcı olmaktadır. İnsanların en çok merak ettiği olaylardan bir tanesi olarak bilinen kanlı ay tutulması bu akşam olacak. Peki kanlı ay tutulması nedir, ne zaman olur, saat kaçta olacak?

Kanlı ay tutulması yapılan resmi açıklamalara göre 27 Temmuz 2018 Cuma günü olacağı belirtildi. Türkiye saatlerinde kanlı ay tutulması akşam 22.30 itibari ile başlayacak ve 2 saate yakın sürecek. Türkiye'den net bir şekilde kanlı ay tutulmasının görünebileceği biliniyor. Peki kanlı ay tutulması nedir?

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Dünya, Güneşin etrafında ve Ay'da Dünyanın etrafında sürekli olarak dönmektedir. Ay'ın Dünya etrafında dönmesi ile farklı isimler ile ifade edilen şekillere bürünmektedir. Peki kanlı ay tutulması nedir? Ay'ın Dünya'nın gölgesi altında kalması ve karanlık yapıya bürünmesi ile ayda kızılımsı bir yapı oluşur ve buna da kanlı ay tutulması denir. Yine benzer bir tarihte Marsta dünyaya oldukça yaklaşacak. Resmi tarihlerde 31 Temmuz olarak geçiyordu fakat Mars'ın Dünyaya 57 kilometre kanlı ay tutulması olduğunda yaklaşacağı ifade edildi. Yani bu gece kanlı ay tutulmasına bakarken hemen ayın altında bulunan ışığın Marstan gelen ışık olduğunu anlayabilirsiniz.