Kamu da bilindiği üzere 700 binden fazla işçi istihdam edilmektedir. Bu işçilerin hepsini kapsayan zam için Türk-is ve Halk-is temsilciliğini de hükumetin bu hafta içerisinde de yeni bir zam oranının belirlenmesi ve uygulanması beklenmektedir. Yüzbinlerce işçi Ağustos ayına girmeye çok az kalan bu süre zarfın da seyyanen zam görüşmeleri ve toplu sözleşme görüşmelerinin ne zaman yapılacağını ve kararın ne yön de olacağını merakla beklemektedir.

Seyyanen Zaman bu kadar merakla ve istekle beslenmesini sebebi herkesin maaş miktarlarının farkları gözetilmeksizin aynı oran üzerinden hesaplanarak maaşlarına zam eklenmesinden kaynaklanmaktadır.

Seyyanen Zam Görüşmeleri Hangi Tarihler de Olacak?

2021 de yapılmakta olan ve yapılacak olan zam görüşmeleri 700 bin den fazla işçiyi çok yakından ilgilendiren bir konudur. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü dahilin de yapılan görüşmeler halen devam sürecin de ilerlemektedir. Fakat memur ve memur emeklileri için yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleri henüz başlamamış ama; önümüz de ki süreç de başlaması beklenmektedir.

Memur ve memur emeklileri için belirlenecek olan haklar ve zam oranlarının belirleneceği 6. Dönem de yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos 2021 tarihin de yapılacaktır.

Bakanlık ta yapılacak olan bu görüşmeler de eğer karara bağlanılamaz ve ortak bir karar alınamaz ise hakem kurulu kararı verecektir. Karar anlaşmazlığı yaşanması durumun da başvurulacak olan bu hakem heyeti içerisin de 11 kişi görevlendirilecektir.

İste Yapılması İstenilen Zam Teklifi!!!

Hükumete Türk-is ve Halk-is temsilciliğini aracılığı ile sunulan zam teklifine göre ;brüt olarak verilmekte olan ücretin 4.800 TL ye yükseltilmesi istenilmektedir. Ayrıca 2021 ve 2022 dönemi ilk 6 ay olan yüz de 20’lik zam ve sonra ki kalan 6 ay için enflasyon ile yüz de 3’lük talep de göz onun de bulundurularak

Belirlenmiş olan brüt ücret 3577 ile 3750 TL arası maaşı olanlara 100 TL

3750 ve 4000 TL maaşa sahip olanlar ise seyyanen Zaman 60 TL verilmesi gerektiginin teklifi sunulmuştur.