2018 yılı ikinci Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı için geri sayım başladı. 7 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olan KPDK'ya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu personeli sendikaları ve sendika temsilcileri katılacak. Kamu personelinin sorunlarının ele alınacağı toplantısında hangi konular ele alınacak

4688 sayılı kanun ile toplu sözleşme konuları, kamu personeli sistemi, genel nitelikli konuları ilgilendiren gündem başlıklarında her yıl düzenli olarak gerçekleşen KPDK, 7 Aralık cuma günü ikinci kez toplanacağı açıklandı. Bilindiği gibi Asgari Ücret tespit Komisyonu 6 Aralık tarihinde ilk toplantısını yaptı ve 7 milyonu ilgilendiren 2019 asgari ücret ne olacağı konusunda gelişmeleri işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam ediyoruz. Kamu Personeli yanından ilgilendiren diğer toplantı ise KPDK Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığına ilk kez gerçekleşecek.

2018 İLK KPDK TOPLANTISINDA GÜNDEME GELEN KONULAR;

Mart ayı KPDK'da şehit ve gazi yakınlarının memur alımları 4/C personelinin 4/B statüsüne geçmesinde belirsizliklerin bulunduğu ve netlik kazanmadığı, yardımcı personellerin sorunları, sağlık personellerinin fiili hizmet zammı, esnek çalışma modeli üzerine değerlendirmeler, memurların aile yardımı ve çocuk parası yardımları, memurların kreş desteği konularında sendikalar sunum yaparak Bakanlığa çalışmalarını sundular.

7 Aralık tarihinde yapılacak olan toplantıda hangi önemli konuların gündeme geleceğini işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz. KPDK gelişmelerinden anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması ve facebook gurubumuz üzerinden bizleri takip ederek anında bildirim alarak takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması için tıklayınız.

İŞİN OLSA