Ülkemizde görevlerini sürdürmekte olan kamu kurumlarında çok sayıda güvenlik görevlisi istihdam etmektedir. Güvenlik görevlileri kurumun verdiği ya da belirlediği usule uygun kıyafet giymekte olup genel olarak kıyafetler aynı olsa da bir çok kurumdaki güvenlik görevlilerinin kıyafetlerin de farklılık olduğu görülmektedir. Buna göre ülkemizde daha çok siyah ya da lacivert ceket ile beyaz, siyah, gri ya da mavi renkli gömlekler tercih edilmektedir. Bu gibi kıyafet değişikliklerin önüne geçilmesi için güvenlik görevlilerinin tek tip kıyafet giymesi için çalışma yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum nedir?

HENÜZ SOMUT ADIM ATILMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yetkililerin bir araya gelmesiyle beraber güvenlik görevlilerinin sorunları ve tek tip kıyafet uygulaması hakkında kısa bir konuşma yapılmıştı. Buna göre 2020 yılı Ocak ayı ile beraber konu hakkında çalışmaların başlaya bileceğine yönelik açıklama gelmişti fakat henüz somut bir adım atılmadı.

Buna göre kamu kurumunda görev alan tüm güvenlik görevlilerinin tek tip kıyafet giymesi talep ediliyor. Ancak nasıl bir kıyafet belirlenecek, siyah mı kalacak yoksa polis ile jandarma da olduğu gibi köklü bir değişim mi yapılacak bilinmiyor.