696 sayılı kanun hükmünde kararname ile 2018 yılında 900 bin işçi kadroya geçti. Kadro alan taşeron işçilerin bazı mali ve özlük haklarında iyileştirmeler devam ediyor. Kadro alan işçilerin izin hakları için bazı görüş farklılıkları bulunuyordu. Bu görüş farklılığı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından görüş yazısı sonrası konu netliğe kavuştu.

TAŞERONDAN KADRO ALAN İŞÇİNİN İZİN HAKLARI;

Akşam Gazetesinde yer alan Okan Güray Bülbül'ün haberine göre yıllık izin ve taşerona kıdem tazminatının nasıl uygulanacağı konusunda açıklanan görüş yazısında işçinin kadroya geçtiği kurumda taşeron iken çalıştığı süreler de ilave edilerek izin süresinin hesaplanması gerektiği ifade edildi.

KIDEM TAZMİNATI NASIL ÖDENECEK?

Taşeron işçiler için önemli konulardan bir tanesi de kıdem tazminatı ödemelerinde çalışma sürelerinin hesaplanması için görüş yazısı gönderildi. Yazıda kadroya geçen taşeron işçilerin kadro öncesi çalıştığı sürelerde kıdem tazminatına dahil edilir. Çalışanın görev yaptığı tüm süreler dikkate alınır denildi.

TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

4D sürekli işçi kadrosunda görev yapan işçilerin maaş ödemeleri haricinde aldıkları ilave tediye ikramiye ödemeleri Aralık ayı içerisinde yapılması bekleniyor. İkramiye ödemesi ne kadar olacak? Buna göre en az ödeme 792 Tl olacak. 52 günlük ikramiye ödemesinde 2019 yılı son taksitli olan 4. ödeme gerçekleştirilecek. İlk taksit 31 ocak tarihinde yapılmıştı.