Kamuda taşeron tamamen kaldırıldı. işçiler kamuya bağlı olarak çalışmaya devam etmekte. Taşerondan kadroya geçiş sonrası kamu kurumlarında sürekli işçi statüsüne geçen 900 bine yakın işçi kıdem tazminatlarının geçmişe dönük alıp alamayacağı konusunda bazı tereddütler oluşmakta.

696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'nın bazı geçici maddeleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımlamış olduğu genelge ve yönetmelikler uyarında kadro alan taşeron işçilerin kadroya geçişi sonrası işçiler geçmiş yıllara ait tazminatlarını alabilmekteler. 

8 Şubat 2015 tarihli resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımları Kapsamında İstihdam Edilen İşçilerin Kıdem Tazminatlarının Ödenmesi Hakkında Yönetmelik değişikliğine göre kıdem tazminatları ihale yapan kurum tarafından ödenebilmekte.  

BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR!

Alt işverenler tarafından çalıştırılan işçiler kıdem tazminatı ödenirken hizmet sürelerinin tespiti farklı kurumlarda çalışanlar içim son kurum tarafından ödenir. İşçinin ödeme talebini kuruma yazılı olarak dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. 

Editör: TE Bilisim