Kamuda taşeron tamamen kaldırıldı. 2017 yılının son aylarında damgasını vuran taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi için yasal düzenleme gerçekleşti. Bununla birlikte 2018 Ocak ayının başında başlayan 90 günlük kadroya geçiş süresi de tamamlandı. Kamu kurumlarında görev yapan işçiler kadroya geçiş yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre kamu kurumlarında geçici işçiler ile birlikte kadro düzenlemesinden faydalanan işçi sayısı 900 bin'i buldu. Kamuda dokuzyüz bin işçi bu düzenleme ile umutları gerçekleşti. Peki kadro alamayan binlerce işçi için yeni gelişmeler neler?

KİT İŞÇİLERİ KADRO İSTİYOR!

KİT işçileri yapılan düzenlemeden yararlanamadı ve kadroya geçiş yapamadı. Kamu İktisadi Teşekküllerinde görev yapan yaklaşık 50 bin işçi için Hazine Müsteşarlığı ve KİT yetkilileri bir çalışma yaparak Başbakan Binali YILDIRIM'a sunuldu. Hazine tarafından kadro verileceği açıklamalarının ardından nasıl bir yol izleneceği konusunda detaylı bir açıklama yapılmadı. Yol İş Sendikası KİT'lerde çalışan işçilerin bir an önce kadroya geçişi yapılması gerektiğini ve mağduriyetlerin bulunduğunu bir an önce mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtti. 

KİT işçileri sitemiz aracılığı ile kadroya geçiş taleplerini iletmekteler. Seçim öncesi yeni bir açıklama ile kadro verilmesini talep etmekteler. Kadroya geçiş için yeni detayları aktaracağız. 

Editör: TE Bilisim