Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlarda değişiklik yapacağı iddiası gündeme düşen ve birkaç gündür araştırılan konular arasında yer almaktadır. Buna göre hangi bakanlar değişecek, değişecek olan bakanların yerlerine kim gelecek? İşte ilgili konulardaki ortaya çıkan iddialar, sosyal medyada dolaşan içeriklerin derlenmesini sizler için hazırladık.

Hangi Bakanlar Değişecek

Şuan için kabine de değişecek olan bakanların net listesini kimse bilmiyor. Ancak sosyal medyada dolaşan iddialar göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden alınabileceği belirtilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Dışişleri Bakanıu Mevlüt Çavuşoğlu'na siyasi olarak bazı görevlerin de verilebileceği belirtilmektedir.

Bazı Bakanlıklar İkiye Bölünebilir

Yeni ortaya çıkan bir diğer iddiaya göre ise bazı bakanlıkların ikiye bölünmesi ve o şekilde yönetilmesinin uygun görüleceği belirtilmektedir. Bu konuda düşünülen bakanlıklar ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. Yani bu iki bakanlık ikiye bölünebilir ve dört bakan tarafından yönetilebilir.