Amerika Birleşik Devletleri ABD 46. devlet başkanlığı seçiminde Donald Trump ile Joe Biden karşı karşıya geliyor. 3 Kasım ile 4 Kasım gecesi (Türkiye saatine göre) yapılan seçimde sayımlar halen devam ediyor ve sandıklar açıldığından beri Joe Biden, Trump'dan yüksek oy alıyor. Tarihi seçimde canlı olarak sonuçlar halka aktarılmaya devam ederken her geçen saat Joe Biden, Donald Trump'a attığı farkı açıyor. Peki ABD 46. devlet başkanlığı seçiminde canlı sonuçlar ve son durum nedir?

Biden 50 Delege Fark Attı

Amerika Birleşik Devleti ABD 46. devlet başkanlığı seçiminde başkan olabilmek için adayın 270 delege oyu alması gerekmektedir. Buna göre son canlı sonuçlara bakıldığında Donald Trump'un 214 delege oyu ve Joe Biden'in ise 264 delege oyu aldığı aradaki farkın 50 olduğu giderekte arttığı görülmektedir.

Joe Biden Yüzde 50'yi Geçti

Sandıklara açıldığından beri aldığı fazla oylar ile haber kanallarının gündemine gelen Joe Biden şu anda yüzde 50,4 oy alarak Trump'a yüzde 2,4'lük fark açtı. Buna göre gelen yeni oylarda da farkın Joe Biden lehine açıldığı görülmekte olup canlı sonuçlar için yukarıda belirtmiş olduğumuz grafiği inceleyebilirsiniz. Şu anda anlık olarak sayılan oy sayısı 141 milyonu geçti ve her geçen dakika sayılan oylar kamuoyuna anlık duyurulmaya devam ediyor.