Jandarma ve Sahil güvenlik hizmetleri sınıfında görev yapan uzman erbaş, uzman çavuş, uzman jandarma, astsubay, subay üstsubay çalışan askeri perosneller için ücretsiz ulaşım kararı açıklandı.

Toplu taşıma araçlarından yararlanabilen meslek gruplarına bir ekleme daha yapıldı. Daha önce polis memurları emniyet sınıfında bulunanlar ücretsiz seyahat yapabiliyorlardı. 9 mayıs tarihli resmi gazetede yer alan Cumhurbaşkanlığı kararından sonra İçişleri Bakanlığına bağlı olan emniyet güçlerinden jandarma personelleri de yararlanabilecek.

JANDARMAYA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM;

jandarma hizmetleri sınır ile sahil güvenlik hizmetleri sınıfında görev yapanlar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler. Bu taşımalar Belediyeler tarafından sağlanan metrobüs, otobüs, şehir içi ulaşımda belediyelerin verdiği hizmetlerden yararlanabilmelerinde gerekli olan yasal düzenleme için Cumhurbaşkanlığı kararı açıklandı.

KİMLER TOPLU TAŞIMADAN ÜCRETSİZ YARARLANABİLİYOR?

Eğitim ve öğretim hizmeti veren öğretmenler, Emniyet hizmetleri personellerinden polis memurları PTT'de çalışan postacı dağıtıcılar, sarı basın kartı olan basın mensupları ile belediyede zabıta memurları belediyelerin verdiği toplu taşımadan ücret vermeden yararlanabiliyorlar. Pandemi döneminde sağlık çalışanları da belediyelerin açıkladığı kararlara göre 31 Mayıs tarihine kadar kimliklerini göstermek şartı ile ücretsiz faydalanabilecekler.

JANDARMA HİZMETLERİ SINIFI PERSONELLERİ; Jandarma Genel Komutanlığında subay, astsubay ve uzman jandarma personelleri.

SAHİL GÜVENLİK HİZMETLERİ SINIFI; Sahil Güvenlik Komutanlığında bulunan subay ve astsubay kadroları.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2019 ocak ayında aldığı meclis kararına göre Jandarma Komutanlığında görevli subay, astsubay, uzman çavuş kent içindeki otobülerden metrobüsten ücret vermeden yararlanabilecekler.