Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ile bu iki kuvvet komutanlığı için okul açıldı. İlgili okula Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) adı verildi ve ilk öğrenci alımları 200 kişi olmak üzere geçtiğimiz sene yapıldı. Bu senede alımların yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) subay ve astsubay öğrencisi alımlarına bakıldığında 200 kişilik adayın alındığı görülmekte olup ilgili kişiler ihtiyacın olduğundan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı okuluna yerleştirilmiştir. Peki bu sene Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) alımlar ne zaman yapılacak?

JSGA ÖĞRENCİ ALIMI TARİHİ NE ZAMAN?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) bu sene de subay ve astsubay öğrenci alımlarına devam edecek ancak ne zaman alımların yapılacağı henüz duyurulmadı. Geçtiğimiz sene alımlar YGS'den bir süre sonra Nisan ayında yapılmıştı. Fakat bu sene YGS'nin kaldırılması yerine YKS'nin gelmesi ve bu sınavın Haziran ayında yapılması kafaları karıştırıyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) subay ve astsubay alımlarının yine aynı sürelerde yapılması ya da YKS'den sonra yapılması bekleniyor.

SAHİL GÜVENLİK ÖĞRENCİSİ ALINACAK MI?

Acil ihtiyaçların karşılanması için geçen sene alımlar Jandarma Genel Komutanlığı için yapılmıştı. Peki bu sene Sahil Güvenlik Komutanlığı için askeri personel aday öğrencisi alınacak mı? Şu an için bir duyuru yok ancak bu sene az da olsa öğrenci alımlarının gerçekleştirilmesi bekleniyor fakat yoğun alımlar Jandarma sınıfına yapılacaktır.