İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için askeri personel alımları gerçekleştirmekte olup ilgili ilanlara başvuru yapan adaylardan KPSS şartı aranmakta olup en son Jandarma alımı astsubay sınıfı için yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Buna göre Ankara'ya çağrılan astsubay adayları ve astsubay adaylarından aranmakta olan şartlar duyuruldu. KPSS puanı yeterli adaylar ön sağlık, parkur ve mülakat gibi adımlardan geçecek fakat sonuçların açıklanmasının üzerine iki haftadan fazla süre geçmesine rağmen halen adaylar çağrılmadı peki ne zaman çağrılacak?

Adaylar Ne Zaman Çağrılır?

Jandarma Genel Komutanlığı şu anda Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerine devam etmekte olup olabilecek olası bir salgının artmasını neden olmamak adına süreci yakından takip ediyor. Okullar bilindiği üzere 30 Nisan'a kadar tatil edildi ve corona virüsü salgını her geçen gün artmaya devam ediyor. Şu anda durumlar kritik seviyede olduğu için astsubay alımında adayların çağrılmaması bekleniyor. Süre belli değil ancak ne zaman okullar açılırsa o zaman adaylarında çağrılması bekleniyor.

Okullar 30 Nisan'a kadar tatil edildi ki virüsün bu sürenin öncesinde önüne dahi geçilmiş olsa halen yayılma durumu devam edebilmesi bilindiğinden endişesi bulunduğu için adayların önce bir tarihte çağrılması ön görülmemektedir. Şimdilik adayların 30 Nisan'dan sonra çağrılacağı düşünülmekte olup yeni bir duyuru geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.