İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini icra etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı her sene tüm rütbeler için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre askeri personel alımı ilanları Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından hazırlanarak yayımlanmakta olup en son astsubaylık için ilan çıkıldı. Ön lisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabildiği jandarma astsubay alımı için 3 bin 550 kişilik kadro ayrıldı ve müracaatlar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye göre yapıldı. Müracaatlar 21 Şubat tarihi itibari ile sona erdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Mart Ayında Açıklanır Mı?

Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı başvuru sonuçları açıklandı ve sınav ücreti yatırılma tarihileri duyurulmuştu. Yani Jandarma da şuan bekleyen açıklanması gereken sonuç bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı Mart ayının birinci ya da ikinci haftasında 3 bin 550 jandarma astsubay alımı sonuçlarının açıklanması ön görülmektedir.

50 TL'lik Onay Ücreti Yatırılacak

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan ilan da adayların başvurulardan sonra 50 TL'lik onay ücretini yatırması gerektiği belirtilmişti. Snuçlar açıklandıktan sonra sıralamaya giren adaylar 50 TL'lik onay ücretini yatıracak. Sıralamalar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanına göre yapılacak olup sıralamaya giren adaylar ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamalarına katılacak. Tüm aşamalarda başarılı bir şekilde ayrılan adayların mülakat sonuçları açıklandıktan sonra ise yerleştirme işlemleri yapılacak. Adayların öncelikle sonuçların açıklanmasını ve onay ücretini yatırmaları gerekmektedir.