Şehirlerarası giriş çıkış yasağı uygulaması bazı illerde kaldırıldı bazı iller için ise devam ediyor. İçişleri bakanlığından açıklanan genelgeye göre seyahat kısıtlamasına göre kısıtlamanın kaldırıldığı illerde Muğla, Antalya, Mersin Trabzon gibi turist alan illerde bulunuyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar şehir çıkış yasağı olduğu için yazlık evlerine gidememekteler. Ankara ve İstanbul illerdenki seyahat kısıtlamasının bitmesinin ardından Antalya, Muğla Mersin gibi illerdeki nüfus oranlarının artması bekleniyor.

İSTANBULDA GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda İstanbul bizim Wuhanımızdı filyasyon ekipleri sayesinde Kovıd-19 virüsünü kontrol altına aldık açıklaması yapmıştı. Türkiye genelindeki vaka sayıların yüzde 60’dan fazlası İstanbul ilinde görülüyor. Bu sebeple en son kısıtlamanın kaldırılacağı il İstanbul olarak değerlendirilmektedir. Pazartesi günleri yapılan Kabine toplantısında illerdeki vaka sayısı ve bulaş riskleri yeniden değerlendirilecek ve bazı illerdeki kısıtlamalar kaldırılması bekleniyor.

BAYRAM NAMAZI KILINAMAYABİLİR!

11 mayıs tarihinde alınan karara göre şuanda 15 ilde devam eden sınırlandırma Ankara ilindeki vaka sayıların Türkiye genelinde üçüncü sıra olduğu belirtiliyor. Bayramda kısıtlamaların tamamen kaldırılması şu aşamada beklenmiyor. Bayrama özel bir izin verilmesi de gündemde yer alan ve açıklama yapılan konular arasında yer almıyor. Bayram namazlarının da camilerde kılınmasına yönelik tavsiye kararı bilim kurulu toplantısında ele alınması beklenen konular arasında yer alıyor.