İstanbul'un 4 ilçesinde sokağa çıkmak kısıtlaması gündeme geldi!

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının fazla olduğu illere yönelik olarak ilk pandemi kurulları tarafından açıklanacak olan yeni tedbirler neler olacağı merak edilmekte. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bizim Vuhanımızdı" dediği İstanbul ilinin son dönemdeki vakalarındaki toparlama süreci hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca'nın uzun bir müddettir İstanbul ilini vaka artışlarının bulunduğu iller arasında saymaması sevinçle karşılanıyor.

İstanbul ili özelinde yapılan yeni hazırlıklara göre bazı illerde ve semtlerde kısıtlamalar getirilebileceği gündemde olduğu ifade edildi. TRT Haber'de açıklanan haberin detaylarına göre vakaların yoğun yaşandığı bulunduğu yönelik olarak ilçelerde yeni kısıtlamalar gerçekleştirilecek. Kararların İl Hıfssıhha Kurulu tarafından alınması bekleniyor.

İSTANBUL'UN RİSKK HARİTESİ ÇIKARTILDI!

İstanbul'da pozitif enfekte olan hasta sayısının en fazla olduğu ilçelerde Bağcılar, Esenler, Zeytinburnu ve Esenyurt geliyor. Anadolu Yakası'nda en riskli ilçeler arasında Ümraniye bulunuyor. Pandemi kurulunun Pazartesi günü toplantı yapacağı açıklandı. Diğer ilçelere göre riski az olduğu ifade edilen ilçeler Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca olarak açıklandı. İstanbul'un risk haritasında Pazartesi pandemi kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucunda lçe bazında kısıtlama olup olmayacağını İşin olsa sitesi üzerinden okuyuculara duyuracağız.

İŞİN OLSA