İŞKUR kendi bünyesinde ki kurmayları ile birlitke oluşturmuş olduğu proje kapsamında ileriye dönük işsizlik sorununun çözülmesine dahil çalışmalar başlatıyor. Bu çalışmalardan biri de günlük olarak 75 TL cep harçlığı alarak meslek kursuna katılım projesi. İŞKUR tarafından sağlanan bu projeler ile birlikte işsiz olan gençlere hem kendi istedikleri mesleklerde hem de iş verenler tarafından talep edilen meslekler bütününde kurs sağlanmaktadır. Bu kurs iel birlikte de kursa gelen gençler günlük olarak 75 TL cep harçlığı almaktadır.

FARKLI ALANLARDA KURS İMKANI

İŞKUR üzerinden sağlanan bu projeler kapsamı içerisinde işsiz olan gençlere kurs verme imkanı sağlayan İŞKUR aynı zamanda da gençlerin cebine günük olarak 75 TL para koyacak. İŞKUR tarafından verilecek olan eğitimler bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme gibi alanlarda adaylara eğitim verilecek.

Eğitim programlarına katılacak olan gençlere 18 ile 29 yaş aralığında olmaları gerektiğinden genç yaşlardan ileriye dönük olarak personel yetiştirilmesi beklenmektedir. İŞKUR tarafından cep harçlığının yanında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleriyle birlikte genel sağlık sigortası primi ödeneceği açıklandı.