İŞKUR'un araştırmasına göre işverenlerin eleman ve personel arayışında tercihlerin diplomayı daha az önemsediği ortaya çıktı.

Eleman ve personel alımları için başvuru yapan adaylar için önemli bir araştırmaya ortaya koyuldu. İŞKUR'un yaptığı araştırmaya göre işveren diplomayı önemsemiyor.

İŞKUR üzerinden 30 Ocak tarihi itibari ile 40 Bin işçi, memur ve personel alımlarına başvurular devam ediyor. İşverenlerin adaylardan beklediği şartlar arasında eğitim düzeyinde bulunuyor. Fakat yeni yapılan bir araştırmada başvuru yapacak adayların iş ve mesleklerinde becerisine daha çok bakıldığı belirtildi. Buna göre işverenlerden sadece yüzde 35'i diplomayı önemsiyor. İşveren daha çok neye bakıyor derseniz pratik beceri iş tecrübesi diplomanın daha çok önüne çıkıyor.

GELECEK 10 YILDA ÖN PLANA ÇIKACAK MESKLER;

İŞKUR tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre son gelecek 10 yılın en çok öne çıkacak meslekleri işverenlere soruldu. İşverenler yapay zeka makine kalite kontrol elemanı robot kaynak operatörü, bilişim teknolojisi, dil konuşma terapisti, veri tabanı yöneticisi, e ticaret meslek elemanı siber güvenlik uzmanı internet televizyoncusu, yazılım destek uzmanı, robot mühendisi gibi meslekler belirtildi.

İŞVEREN DİPLOMAYI DEĞİL BECERİ VE TECRÜBEYİ ÖNEMSİYOR;

Ayrıca işverenlerin personel seçiminde diplomanın yeri sadece yüzde 18.2 diğer etkenlerde pratik beceri yüzde 72.1, tecrübe yüzde 44.8 teorik beceri 23.1 referans ise yüzde 217. olarak açıklandı.

Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.