Üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrasında iş hayatına hızlı bir şekilde atılabilmesi ve ekonomik anlamda zorlanmaması adına İŞKUR tarafından sağlanan destekler, günden güne daha da önem kazanıyor. Belirli şartlara bağlı olarak gerçekleştirilen bu maaşlarda mezunların kendi işini kurması adına aynı zamanda kredi gibi destekler de sağlanabiliyor.

İŞKUR dahilinde genç işsizlere yönelik ve belirli yaş aralığındaki kişilere sağlanan bu imkanlar arasında KOSGEB öncelikli olarak dikkat çekiyor Belirli bir alanda çalışmak isteyen, projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere yüksek oranlarda faizsiz kredi desteği dahi sağlayabilen İŞKUR, aynı zamanda üniversite mezunlarına günlük belirli bir maaş imkanı da sunuyor.

İŞKUR Üniversite Mezunlarına Maaş Desteği Şartları Neler?

Son dönemlerde çok fazla talebin olduğu üniversite mezunlarına maaş imkanın da ise üniversite mezunu olup işsiz kalan öğrenciler kapsam dahilinde. Maaşın alınabilmesi adına ise İŞKUR tarafından sağlanacak olan eğitimlere katılmak ve aynı zamanda öneri olarak sunulan iş fırsatlarında da aktif bir şekilde yer almak gerekiyor. Bu kriterleri yerine getiren tüm Türkiye Cumhuriyeti üniversite mezunu işsiz olan kişiler günlük 50 TL maaşı alabiliyor.

Üniversite Mezunlarına İŞKUR Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Günlük 50 TL maaşı almak ve bu imkandan yararlanmak isteyenlerin ise Türkiye İş Kurumu üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Dilekçe ile yapılacak olan başvuru sonrasında kişiler için süreç başlatılıyor ve ödemeler PTT üzerinden kişilerin adına yatırılıyor. Aynı zamanda yeni bir meslek öğrenme, eğitimler ile kendini geliştirme gibi pek çok farklı imkan da İŞKUR tarafından üniversite mezunu işsizlere sunuluyor.