İŞKUR Profil Oluşturma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle profil oluşturmak için İŞKUR'a kayıtlı olmanız gerekmektedir. Kayıt olurken de hangi alanlarda iş aradığınız ve eğitim seviyeniz oldukça önemlidir. Aranan kriterlerin size uygun olup olmadığını bu sayede tespit ederek kendinize uygun bir iş bulabilirsiniz. Aşağıda adım adım İŞKUR için nasıl profil oluşturacağınızı anlatacağız.

İŞKUR Profil Oluşturma Nasıl Yapılır?

  1. İŞKUR' un resmi sitesi iskur.gov.tr üzerinden giriş yapmalısınız.
  2. Siteye giriş yaptıktan sonra sol üst tarafta "İnternet Şubesi" yazısına tıklamalısınız.
  3. İnternet şubesine tıkladıktan sonra "İŞKUR E-Devlet" şubesine tıklamalısınız.
  4. Açılan sayfanın sol tarafında yer alan "İş Arayan" kısmına tıklayarak "Üye Ol" seçeneğini seçmelisiniz.
  5. İş arayan kimliği ile kişisel bilgilerinizi sisteme girdikten sonra "Üyelik Sözleşmesini Okudum ve Kabul Ediyorum" seçeneğini seçmelisiniz.
  6. Ardından kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz yazmalısınız.

Yukarıda verilen adımları sırayla yaptıktan sonra iş arayan kişinin profili tamamlanmış olacaktır. İŞKUR' a üye olmak sandığınız gibi zor değildir. Önemli olan aşamaları dikkatli yaparken girdiğiniz bilgilerin güncel ve doğru olması gerekmektedir. Özellikle eğitim seviyeniz iş arayan pozisyonu için oldukça önemlidir.

İş Verenler İŞKUR'a Nasıl Üye Olur?

İş verecek kişiler öncelikle esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapmalıdır. Daha sonra açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan "Üye Olma" seçeneğini seçmesi gerekir. Ardından İŞKUR' a kayıt için genel koşulların okunarak kabul edilmesi gerekir. Genel koşulları onayladıktan sonra SGK numarası, faaliyet alanları, vergi numarası, şirket kuruluş tarihi, yasal bilgiler, adres ve iletişim adresinizi eksiksiz bir şekilde yazmalısınız. Tüm adımları birer birer yaptıktan sonra iş verenin profili tamamlanmış olacaktır.

İŞİN OLSA