İkinci el cep telefonu satışına ilişkin yeni bir karar resmi gazetede açıklandı. Resmi gazete'nin 22 Ağustos 2020 tarihli kararında önemli bir yönetmelik değişikliği açıklandı.

Bu kapsamda ikinci el cep telefonu ve ikinci el tabletlerin garantili satış dönemi resmen başladı. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan basın açıklamasında yönetmeliğin son aşamasına geldiğine ilişkin bir açıklama yapmış ve tabletler ile ikinci el cep telefonunun belli standartlarda bazı yenilemeleri yapılacağına ve tekrar garantili bir şekilde satışının gerçekleştirilebileceğini açıklamıştı. Bu kapsamda ikinci el cep telefonu alacak olan müşteriler ürünü aldıklarında ya da satarken daha güvenli bir ortam sunulacak ve tüketiciler satışlarında ya da alışlarında garanti imkanlarından faydalanabilecekler. Bu konunun nasıl uygulanacağı konusunda açıklanan yenilenmiş ürünlerin satış hakkındaki yönetmelik Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak resmi gazetede ilan edildi.

İKİNCİ EL CEP TELFONU SATIŞINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI!

Kullanılmış olan ürünlerin tüketiciden tüketiciden teslim alınması ve yenilenme merkezine getirilmesinin ardından yenileme işlemlerine geçilecek bir cep telefonun yenilenmesi için bazı şartlar bulunuyor.

Hangi cep telefonları yenilenebilecek? Telefonun en az 1 yıl süreyle kullanılmış olması ve veri trafiğinin bulunması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanan telefonlarını üzerine ürün ambalajlarında kolaylıkla algılanabilecek bir şekilde yenilenmiş ürün ibaresi eklenecek.

Yenilenmiş ürünlerin garanti süresi ne kadar olacak?  Teslim tarihinden itibaren başlayacak ve en az bir yıl olacak. Garanti'den faydalanmak isteyen kişiler garanti süresi içerisinde iken ürünle ilgili garanti merkezlerinden gerekli olan işlemleri yapabileceklerdir. Resmi gazete'nin 22 Ağustos 2020 tarihli kararında açıklanan yönetmelik aşağıda belirtilmiştir.

YENİLENMİŞ ÜRÜNLERİN SATIŞI HAKKINDA YÖNETMELİK: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/08/20200822-6.htm