Tedbirlere uyan İki İlde 15 Günü Geçkin Süredir yeni vaka Yok!

Günlük koronavirüs tablosunda iyi haberler gelmeye devam ediyor. 11 Marttan bu yana ilk kez iyileşen hasta sayısı mevcut hasta sayısını geçtiği açıklandı. Toplam iyileşen hasta sayısı 63 bin 151 oldu. Toplam vaka sayısı ise 126 bin 45 olurken Toplam vaka sayısındaki vaka sayısı 62 bin 894 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez dedi ve müjdeyi verdi.

ARTVİN KORONADAN ARINDI!

Artvin ilinde 17 gündür pozitif vaka yaşanmadı. İl genelinde toplam yapılan test sayısı 857 olarak açıklandı. 10 Mart tarihinden bu güne 39 enfekte olan hasta bulunuyor. Artvin ilçelerinden Ardanuç, Murgul ve Arhavi ilçelerinde şuana kadar hiç pozitif vaka yaşanmadı. Artvin İl sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan yardımcısı Halk sağlığı Uzmanı Ali Dündar tarafından yapılan açıklamada iki haftadır yeni vaka rastlamadık Artvin korondan kendini sterilize etti diyebiliriz denildi.

GÜMÜŞHANAEDE “EVDE KAL” İŞE YARADI!

Gümüşhane ilinde evde kal çağrılarına uyan vatandaşlar bunu vaka sayıları ile ispat ettiler. Gümüşhane’nin en yoğun yerlerinde caddeler boş olduğu ve çalışanlar dışında çok dışarıda bulunan kimsenin bulunmadığı ifade edildi. Gümüşhane’de iki haftadır pozitif vakası yaşanmadı.  Sevindirici haber il genelindeki vatandaşların evde kalarak kurallara uyması ile gerçekleştiği ifade edildi.