Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile Polis alımı ilanı bekleyen adayları yakından ilgilendiren açıklamaya göre yeni ilanların yakın zaman içerisinde olmayacağı ve Koronavirüs nedeniyle bu alımların biraz daha uzayacağı anlaşılmakta. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan bekçi ve polis alımları pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgının sona ermesinden sonra olabilecek.

2020 EGM POLİS VE BEKÇİ ALIMI AÇIKLAMALARI;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda gündeme ilişkin konularda sorulara cevap verirken adaylara ilişkin yöneltilen soruda ise "Polis ve Bekçi alımı düşünüldüğünü, fakat şuan istesek te alım yapamayız" değerlendirmesini yaptı. "Yeni alınacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile Polis Memuru alımı yapılabilmesi için eğitim yapılması gerektiğini ve şuanda eğitim yapılmasının pek mümkün olmadığını" ifade edildi.

POLİS ALIMINDA YAŞ VE BOY ŞARTI DEĞİŞECEK Mi?

EGM bünyesinde yapılacak olan alımlardan bir tanesi de fiziki yeterlilik şartları buna göre adayların yoğun bir talepte bulunduğu POMEM yaş şartı için yapılan açıklamaya göre "boy sınırının düşürülmesi mümkün olmadığı" ifade edildi. POMEM yaş şartında ise adaylar 32'ye çıkarılmasını talep etmekler. Bu konudaki açıklamada ise "yaş şartının esnetilmesinin mümkün olmadığı" ifade edildi. Tüm bu konular ilgili gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

2020'de yeni ilanlar açıklanabilir. Fakat Koronavirüs nedeniyle salgının sona ermesinden sonra yeni ilanların açıklanabilir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN