İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aylar öncesinden bilindiği üzere ülkemizdeki trafik sorunu ve trafik kazaları hakkında yaptığı açıklamasında bu sene içerisinde 5 bin kişilik trafik polisi alımı yapılacağı hakkında açıklama yapmıştı. Adaylar bu açıklamanın ardından 5 bin trafik polis alımının ne zaman yapılacağını merak etmekteydi. Merakla beklenen 5 bin trafik polisi alımı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldukça önemli bir açıklama yaptı. Peki 5 bin trafik polisi alımı nasıl yapılacak detaylar öğrenildi.

5 BİN TRAFİK POLİSİ AÇIĞI BÖYLE KAPATILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da 13 bin polis alımı ilanındaki 3 bin kişinin trafik polisi yapılacağını belirterek yeni alımı yapılacak olan 10 bin kişilik polis alımından ise 2 bin kişinin daha trafik polisi yapılacağı söylendi. Yani 23 bin kişilik polis alımı ilanları aracılığı ile 5 bin kişilik trafik polisi kadrosu doldurulmuş olacak.

İşin Olsa ekibi olarak 5 bin trafik polisi alımı ilanı yayımlanmayacağını ve ilanların Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi, Polis Amirleri Eğitim Merkezi alımları aracılığı ile kapatılacağını daha önce belirtilmiştik ve 5 bin kişilik kadro Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ilanları ile kapatılmış olacak.